جزوات کارشناسی ارشد و دکتری

جزوات کارشناسی ارشد و دکتری

جزوات کارشناسی ارشد و دکتری

جزوات کارشناسی ارشد و دکتری

۱ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

ارز دیجیتال چیست؟

چهارشنبه, ۲۱ مهر ۱۴۰۰، ۰۴:۵۷ ب.ظ

ارزهای دیجیتال چه آینده‌ای در پیش دارند؟


 

ارزهای دیجیتال یکی از مباحث داغ و رایج جوامع مختلف در این روزهاست، روند بی سابقه و رشد قیمت بیت کوین و ارزهای دیگری مثل آلت کوین و حتی دوج کوین باعث آشنایی افراد زیادی با حوزه رمزارزها شده است.

اگر روند قیمت ارزهای دیجیتال را دنبال کرده باشید، حتما با نوسانات شدید این بازار و مزایا و معایبی که در پی دارد، تا حدودی آشنا هستید. در ماه‌های گذشته، رئیس جمهور السالوادور در اکانت رسمی خود با حمایت از بیت کوین، این رمزارز را برای السالوادور، به عنوان اولین کشوری در جهان که آن را به رسمیت می‌شناسد، معرفی کرد. این تصمیم با اکثریت آرا در این کشور پذیرفته شد و در حال حاضر فرآینده استفاده از رمزارزها در این کشور در حال پیاده سازی است. انتشار چنین اخباری باعث شده افراد زیادی به این بازار، نحوه کار و آینده آن علاقه مند شوند. در این گزارش قصد داریم اطلاعات مفیدی را درباره ارزهای دیجیتال در جهان ارائه دهیم.

ارز دیجیتال چیست؟

رمز ارز یا ارز دیجیتال نوعی از پول دیجیتالی هستند که با کمک توابع هش و به صورت رمزنگاری شده محافظت می‌شوند و به کاربران این امکان را می‌دهند که با استفاده از آنها همانند سایر ارزهای رایج در دنیا به خرید و فروش کالا بپردازند. در حال حاضر بیش از 10 هزار پروژه رمزارز در دنیا تعریف شده که هرکدام از آنها در بازار کریپتوکارنسی برای خرید و فروش در دسترس عموم قرار گرفته اند و همان طور که می‌دانید، مهم‌ترین و معروف‌ترین رمزارز بازار، بیت کوین است که قیمت 100 دلار در سال 2013 به قیمت بیش از 50 هزار دلار در 2021 رسیده است.

 

ارزهای دیجیتال با استفاده از فناوری بلاک چین راه اندازی شده اند، با استفاده از این فناوری کلیه معاملاتی که انجام می‌شود، قابل پیگیری بوده و در امنیت بالایی صورت میگیرد. به زبان ساده تر می‌توان گفت بلاکچین یک فناوری غیرمتمرکز است که در بسیاری از رایانه‌ها توسعه یافته و تراکنش‌ها را مدیریت و ثبت می‌کند و یکی از مهمترین و جذاب ترین بخش های این فناوری، امنیت آن است. هر یک از رمزارزها از طریق فرآیندی به نام استخراج و با استفاده از دستگاه های ماینر به وجود می‌آیند. ماینرها در اصل کامپیوترهای پیش رفته هستند که محاسبات ریاضی را انجام می‌دهند و بعد از حل هر یک معامله پیچیده یک بلاک در بلاک چین به وجود می‌آید. هر یک از رمزارزهای دیجیتال بسته به هدفی و ارزش خود، قیمت مختلفی هم در بازار کریپتوکارنسی دارند.

مزایا و معایب ارزهای دیجیتال

تا به این قسمت از گزارش به درک خوبی از ماهیت رمزارزها رسیدیم، در این بخش قصد داریم به عملکرد کلی این ارزها و مزایا و معایب آنها بپردازیم، دولت های مختلف و مردم هرکدام مزایای مختلفی را با توجه به اهدافی که دارند در دنیای رمزارزها میبینند. همانطور که می‌دانید ارزهای دیجیتال موضوع نسبتا جدیدی هستند و می‌توان از آنها استفاده و برداشت های مختلفی داشت. در ادامه برخی از محبوب ترین مزایا رمزارزها رو آورده ایم:

  • انجام معاملات به صورت همتا به همتا

یکی از مهمترین مزایای استفاده از رمزارزها این است که به افراد مختلف این اجازه را میدهد که مدیریت سرمایه‌شان را از مالکیت بانک‌ها خارج کرده و به صورت مستقل و برعهده خودشان باشد، در نتیجه این مزیت، امتیازات مثل پرداخت مالیات و کارمزد تراکنش و سایر مواردی مالی که سپرده گذاری در بانک‌ها به ارمغان می‌آورد، به طور کامل حذف میشود.

  • غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال

شاید به توان گفت جذاب ترین ویژگی رمزارزها، غیرمتمرکز بودن آنهاست، به این معنا که هیچ بانک مرکزی و دولت و سازمانی بر اموال دیجیتال افراد کنترل نشده و در افزایش یا کاهش قیمت ارزش ارزهای دیجیتال تاثیری ندارند. به عبارت ساده تر می‌توان گفت ارزهای دیجیتال از آشفتگی بازارهای سنتی و به وجود آمدن تورم جلوگیری می‌کنند.

  • امنیت بالای معاملات رمزارز

هر تراکنشی که با استفاده از رمزارزها انجام می‌شود، در بستر بلاک چین بوده و توسط هزاران کامپیوتر در سراسر دنیا ثبت و پیگیری می‌شود، بر خلاف پول های رایج و فیزیکی حال حاضر در دنیا، کلیه سابقه مالی رمزارزها برای همیشه در دسترس خواهد بود و دیگر نیاز به هیچ شخص ثالثی برای معاملات وجود نداشته و همچنین کلیه معمالات در امنیت بسیار بالایی انجام شده و مشکل دوبار خرج کردن پول نیز حل خواهد شد.

  • بدون مرز بودن ارزهای دیجیتال

ارزهای فیات مثل دلار و یورو و تومان و ین، هر کدام متعلق به یک ملیت خاص هستند و ارزش انها نیز توسط نهادهای دولتی کنترل می‌شود، اما ارزهای دیجیتال به صورت یک پول رایج جهانی و بدون مرز قابل تعریف هستند و این مورد هم یکی از مزیت های بزرگ ارزهای دیجیتال برای استفاده محسوب می‌شود. با استفاده از رمزارزها افراد به راحتی میتوانند با مردم دیگر در هر نقطه از دنیا در سریع ترین زمان ممکن و بدون پرداخت کارمزد به تبادلات مالی بپردازند. بنابراین ماهیت ارزهای دیجیتال هرگونه نیاز به ارزهای فیزیکی را در آینده از بین خواهد بود. البته این سیستم هم بدون عیب نبوده و دارای معایبی هست که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

  • نیمه ناشناس بودن ماهیت معاملات

با وجود قابل پیگیری بودن کلیه معاملات در بازار رمزارزها، اما هویت فردی که به معامله می‌پردازد ناشناس است و به دنبال این موضوع، این نگرانی وجود دارد که از ارزهای دیجیتال برای فرار از مالیات، پولشویی و همچنین خرید و انجام فعالیت های غیرقانونی استفاده شود.  برخی از ارزهای دیجیتال بیش از سایرین ناشناس بوده و برخی هم مانند بیت کوین در واقع به ردیابی فعالیت های مجرمانه آنلاین کمک می‌کنند. با تمم این تفاسیر ماهیت ناشناس بودن هویت فردی که با رمزارزها معامله می‌کند، این تصور را به وجود آورده که می‌توان از آن برای مقاصد سو به راحتی استفاده کرد. بنابراین در نظر داشته باشید، با وجود اینکه فناوری بلاک چین به عنوان یکی از امن ترین روش های امنیت سایبری در تاریخ اخیر در نظر گرفته می شود، اما این موضوع بدان معنا نیست که مبادله های رمزنگاری در برابر هر گونه تهدید آنلاین مصون هستند.

ارزهای دیجیتال چه آینده ای در پیش دارند؟

به گزارش وبسایت arztoday.com اگرچه ارزهای دیجیتال به طور رسمی توسط بانک مرکزی اکثر جوامع به رسمیت شناخته نشده اند، اما در حال حاضر به عنوان یک روش پرداخت قانونی در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرند، با وجود اینکه می‌توان حدس زد رمزارزها در آینده یک روش خوب سرمایه گذاری هستند، با این همه هنوز هم یک روش سرمایه گذاری جدید محسوب می‌شوند که دارای ریسک های خاص خود میباشد و سابقه طولانی برای آنها وجود ندارد که به توان با قاطعیت آینده هریک را پیش بینی کرد.